VINE PRIMAVARA !!!!

Primavara este anotimpul despre care se spune ca trezeste natura la viata. Si ce dreptate avea cel ce spunea asa ceva.

Cand razele soarelui incalzesc pamantul si temperatura incepe sa creasca, incolteste in mintea omului nevoia de a (iesi afara din casa unde a hibernat toata iarna, sa puna mana pe unelte si sa inceapa trebaluirea prin gradina .

gard viu 2

Cand acest om iese in curte si vede blocul rasarit peste iarna, totul se naruieste.  Atunci apare marea intrebare: cum fac sa dispara aceasta imagine si totodata sa ma bucur de intimitatea curtii mele?

Raspuns:  Construirea unui gard imens din beton sau plantarea unui gard viu .

Gardul de beton este scump, inestetic si se incinge foarte tare pe timpul verii.

Gardul viu in schimb, reprezinta o bariera naturala , care protejeaza proprietate de praf, zgomot si privirile indiscrete ale vecinilor. Dezavantajul este , ca acest gard se ridica in timp, trebuie ingrijit, modelat, dar in final merita toti banii si timpul investit in el.

gadr viu 1

CUM ALEGEM UN GARD VIU?

Din experienta va pot spune cateva tipuri de dorinte ale clientilor mei:

  1. Gard viu care sa creasca repede ,sa aiba inaltime mare la maturitate si sa fie verde tot timpul anului – Recomand CUPRESSOCIPARYS LEYLANDII .- distanta intre plante 80-100cm.
  2. Gard viu cu crestere medie,inaltime mare la maturitate , verde tot timpul anului, sa ma bucur de culoarea si forma plantelor  sub forma unui aliniament, pan ace se unesc si formeaza un zid. Sa se tunda cat mai putin spre deloc. Recomand TUIA SMARAGD, TUIA COLUMNARIS, IENUPAR STRICTA.- distanta intre plante 50-100 cm.
  3. Vreau un gard viu deosebit din punct de vedere al culorii, de inaltime max 1,5m,sa nu necesite tundere .Recomand TUIA AUREA NANA- culoare verde-galben electrizant, foarte bogata ca si coronament – DEOSEBITA. – distanta intre plante 50-100 cm
  4. Gard viu IEFTIN, crestere medie spre rapita, putin pretentios . Recoman TUIA ORIENTALIS BIOTA . Se recomanda tunderi repetate pentru a se indesi si forma gardul viu. – se planteaza pe unul sau doua randuri paralele , la 50 cm distanta intre plante.
  5. Un gard viu cu crestere rapita,putin pretentios inaltime 2,5m, ieftin, semipersistent. Recoman LIGUSTRUM OVALIFOLIUM ( Lemn Cainesc)- creste aprox 70 cm /an , isi pastreaza frunza pana la -15 gr.C. Se formeaza prin tundere , se planteaza pe doua randuri paralele 10 buc/1ml, distanta intre randuri 25-30 cm.
  6. Daca vreau o bordura de delimitare intre alee si gazon ,cu o inaltime de max 60 cm , verde tot timpul anului, crestere lenta, nepretentios, pot folosi :
  • BUXUS SEMPERVIREMNS – se poate planta pe unul sau doua randuri, intra in medie 7-8 buc pe 1ml., se preteaza foarte bine la tuns, verde tot timul anului.
  • TUIA DANIKA – are forma unei mingi de fotbal, creste pana la 60 cm in diametru, arata foarte bine ca aliniament, verde si iarna.
  1. Gard viu cu flori – Aici sunt mai multe soiuri de plante ce se preteaza. Se poate folosi un singur soi sau in combinatii pentru a beneficia de o cromatica bogata si o inflorire pe tot parcursul verii . Va recomand: HIBISCUS, FORYSTHIA, SPIREEA VANHOUTTEI, IASOMIE, WEIGELA si de ce nu si MAGNOLIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *